2010. május 16., vasárnap

Játszóház





Az esős, szeles időjárás és erős lehűlésnek köszönhetően egész hétvégén őszi hangulatom lett.
Ebben erősen közrejátszott a fűtés visszakapcsolása és a begyújtott kandallóból a tűzifák kiszűrődő ropogása és a lángok tánca...
Nekem, most jól esett ez a hirtelen jött házifogság, amikor nem bosszankodom a kertben lévő (elmaradt) munkáim miatt, amikor semmi más nem fontos csak az, hogy jól érezzük magunkat ezalatt a pár nap alatt.
Nem kellett a konyhában állnom és az ebéd előkészületeivel foglalatoskodnom, hiszen megtettem ezt már előre, ezzel is időt spórolva magam és családom számára.
Szombati napunk Zsófiám megünneplésével, körbeugrálásának keretében zajlott, aki úszott a boldogságban, és sajnálattal vette tudomásul, hogy minden csoda csak egy napig tart, így a névnapja is.



Az esőzés lehetőséget adott rengeteg olvasásra, előkerültek elfeledett könyvek is a polcok mélyéről, de az ajándékba kapott új könyvekre is sort kerítettünk.
Minden nap olvasunk, de mióta jobb idő lett a könyvek leginkább az esti lefekvéshez, mesére korlátozódnak, ezért volt nagy öröm a maratoni könyvhétvége.
A könyvek mellett lazításként különböző társasjátékok, és a diavetítő is előkerültek rejtekhelyükről, felidézve a hideg téli estéket.
Kellőképpen elfáradva a sok beszédtől, eszembe jutottak azok a kincsek amiket minap sikerült beszereznem a hobbi boltban, és pihenés gyanánt egy kis kézművesedésre ösztönöztem lányaimat.
Szusszanásnyi szünetre nekem volt szükségem, mindamellett jól esett egy kis kreatív alkotásra is időt-szentelni, a játékos gyereknap után.
Szélcsengő készítésébe kezdtünk, kihasználva a viharos szél nyújtotta lehetőséget.
Két napra elegendő munkával elkészítettük a szélcsengőket, mindenki a sajátját, ami szerintem gyönyörű lett.

Minden pillanatát élvezetük a négy-fal között, cseppet sem hagyományos hétvégének, amit saját játszóházunkban töltöttünk.


Nagy jókedvünkben a sütőben lévő süthető gyurmákról megfeledkezve, ilyen elszenesedett remekműveket is alkottunk.

Rejtvénynek is jó lehetne a kérdés.
Mi látható a képen?

1 megjegyzés:

  1. JO kis hetvegetek volt,neha jol jonn egy kis ijen piheno hetvege is.Szep az alkotasotok a gyurmabol.Otletes nagyon.De jo hogy ti olvastok meg ilyenek,Szabinat nem erdekli hiaba olvasok neki nem figyel oda talan meg kicsi hozza.
    Sok szep ilyen napokat nektek ,puszika

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails