2011. november 22., kedd

Ajtódíszt gurigából?




Akik ismernek és azok is akik nem , de olvassák blogomat, bizonyára tudják rólam, hogy nagy előszeretettel hasznosítom fel a gurigákat, különféle dekorációs célzattal.
Az évek óta tartó gyűjtögetésemnek köszönhetően készítettem már többször adventi naptárt, mécsestartót, ajtódíszt, "képet" csak hogy a legaktuálisabb munkáimatt említsem.
A guriga alkotásokat nagyon egyszerű elkészíteni, csak némi fantázia és kitartás szükséges hozzá, na meg az ollón, festéken kívül, nélkülözhetetlen a ragasztópisztoly és kezdődhet is a móka.
Nagyon szeretem a gyors, egyszerű, de látványos munkákat, amivel legtöbbször sikerül "meglepnem" környezetemet. Most is hasonló merénylettel készültem, amit részben már megkaptak az érintettek, de egy ajtódísz még átadásra vár csütörtökön, ezért csak részleteiben mutatom meg milyen alkotások kerültek ki a kezeim közül. Kedvcsinálónak mutatom, még ha hiányosan is, mert aki kedvet érez elkezdheti, esetleg összegyűjtheti a hiányzó, ám nélkülözhetetlen alapanyagot...

A karácsonyi ajtódísz elkészítéséről pár szóban:

-festéshez a szokásos vizes bázisú, gyorsan száradó akril festéket használtam, fényes fenyőzöld
és fényes kárminpiros színben
- a fagyallevelek 0,5-0,7mm
-mikulásvirág levelek és szirmok vastagabbak, de az ajtódísz méretétől függően változhatnak a stabilabb tartás érdekében
-végezetül gyöngyökkel, esetlen más piros bogyókkal, díszíthetjük a fagyalleveleket, illetve szalagokat, masnikat is használhatunk a látvány fokozásához.

tipp:
nagyon szépen mutat 3 fagyallevél összeragasztva, díszítve, önállóan fellógatva!

A fagyalleveleket festés előtt is meglehet hajtogatni, így egy kicsit nehezebb a festése, de biztosra megyünk azzal, hogy nem készítünk selejtes darabokat!


Jó munkát, kellemes adventi készülődést mindenkinek!

4 megjegyzés:

  1. Szia,
    Alig várom, hogy kész legyen, és láthassuk milyenek lettek végül! Fagyalleveleket honnan szereztél?

    VálaszTörlés
  2. köszi szépen a látogatásodat a blogomon, és a kedves szavaidat:)))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépen köszönjük a különleges ajándékot. Tátva maradt a szám nekem is és a vendégeknek is, akiknek mutattam. Pont egy alkotó játszóházba való!

    Puszillak,

    Ági

    VálaszTörlés
  4. Móni, most, hogy volt szerencsém élőben látni a végeredményt, hááát, elképesztő vagy!!!
    Jó volt találkozni és vigyázz magadra!

    Sok puszi
    Glória

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails