2013. május 16., csütörtök

Dercefű vagy molyhos madárhúr?

Kerti növényeink közül az egyik kedvencem. Nem csak az igénytelensége miatt, hanem mert igazán strapabírónak  is számít. Nagyobb területen eszméletlenül szépen mutatnak az apró illatos virágok.
Gondolom nem csak ezért lett évek óta nagy kedvence a macskáknak. Viszont, ha már az állatoknál tartunk, akkor itt muszáj azt is megemlítenem, hogy Izi a kutyánk is rákapott a dercefűre.
Okosak az állatok.

Beosztották maguknak, illetve gondolom Matti a cica hívta fel figyelmét  Izának a helyfoglalásra. Övé ugyanis már évek óta az első rózsatőnél lévő virágpárnázott terület. Így Izabellának be kellett érnie a harmadik és negyedik tővel, mivel ott volt a legközelebbi hely, ami méretileg is megfelelő számára.
Izit fotózni sziesztázás közben eddig még nem tudtam, mert abban a pillanatban mikor meghallja az ajtó nyílását, már ugrik is le...
Olyan szemekkel tud ilyenkor nézni, a hosszú szempillái alól ártatlanul pislogva...
- mintha azt mondaná, hogy Én nem aludtam, ott se voltam. - majd nyújtózik egy nagyot és kötelességtudóan megindul a szokásos kerti őrjáratára.
:D

4 megjegyzés:

  1. Eszméletlen szép ez a hófehér virágtenger. Mi a rendes neve? Hol lehet beszerezni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most virágzik, szerintem bármelyik kertészetben beszerezhető pár száz forintos áron!
      Ha jól tudom az a neve ami a címben is szerepel...
      ;)
      Ráadásul örökzöld, azaz inkább ezüstös a színe, mármint a leveleknek!
      :)))

      Törlés
  2. Húúú de szép, húúú de aranyos! Egyszer csak megcsíped Izit is. :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépek! Nálad legalább még vannak virágok, nálunk már lassan a rózsákon és a balkon ládákban nevelkedő virágok vannak meg, amióta új lakónk van azóta semmi nem marad érintetlenül :(

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails